CoronavirusNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Vanaf 19 mei mag zwembad de Vrolijkheid in aangepaste vorm open

Zwolle –  Vanaf 19 mei mogen de zwembaden weer open, maar dan wel op een aangepaste manier. Maandag 17 mei werd bekend dat de tweede stap in het openingsplan definitief wordt gezet. Zo mogen mensen weer sporten in de sportscholen en kan er dus ook weer gezwommen worden in de Vrolijkheid.

Zwembaden

Het zwembad is vanaf 19 mei toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar die zwemlessen volgen om hun A,B of C diploma te halen. Ook therapeutisch zwemmen is toegestaan. De zwemmers mogen niet gebruik maken van de douches. De kleedkamers zijn wel geopend.

Ook banenzwemmen is weer mogelijk. Bij de Vrolijkheid kun je zwemmen in blokken van 40 minuten. Wel moet er vooraf gereserveerd worden op de website van het zwembad.

 

Zwembad de Vrolijkheid

“We waren hartstikke enthousiast toen we hoorden dat we onze deuren weer mogen openen. We hoopten alleen wel dat we ook recreatieve zwemmers mochten ontvangen”, aldus Ralph Prophitius, teamleider Zwembad de Vrolijkheid. In december moest het zwembad haar deuren sluiten wegens corona. “De zwembaden hebben het de afgelopen maanden enorm zwaar gehad. Af en toe voelde het oneerlijk dat wij niet open mochten, maar bijvoorbeeld de Ikea wel.”

Helaas moeten de recreatieve zwemmers nog een tijdje wachten en ook de doelgroepen zoals de zwemsportverenigingen mogen nog niet aan de slag in het bad.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button