KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Van wens naar werkelijkheid, WensAmbulance Oost Nederland zorgt ervoor

Zwolle – WensAmbulance Oost-Nederland is een organisatie zonder winstoogmerk (ANBI erkend). De stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre-)terminale patiënten en langdurig zieken mogelijk te maken door passend liggend vervoer te bieden.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Een dagje naar het dorp waar je geboren bent, met de familie een weekendje weg, naar de dierentuin, de Alpe d’HuZes, nog een keer de zee ruiken, naar een voetbalwedstrijd. Het lijkt zo normaal, we stappen in de auto, op de fiets of in de trein en gaan richting ons uitje maar voor een (pre)terminale patiënt of langdurig zieke is dit meestal niet meer haalbaar, vooral niet als je afhankelijk bent van liggend vervoer.

Vrijwilligers zorgen voor een onvergetelijke dag

Een gezond mens heeft vele wensen, een ziek mens maar één. WensAmbulance Oost Nederland heeft meer dan 100 vrijwilligers die tezamen al ruim 2600 wensen hebben vervuld van inwoners uit Overijssel en de Achterhoek. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om een patiënt een onvergetelijke dag te bezorgen. Een dag vol emoties, met een traan en zeker ook een lach. De reacties naderhand zijn hartverwarmend. Op hun Facebookpagina staan vele verhalen over en van onze wensvragers.

De stichting ontvangt geen subsidies en kan haar fantastische werk niet doen zonder de hulp van vrijwilligers, sponsoren en giften. Ze zijn ontzettend dankbaar voor de steun die ze ontvangen van individuen, scholen, bedrijven en verenigingen. Meer informatie over Stichting WensAmbulance Oost Nederland kun je vinden op de website, www.wensambulance.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button