BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Van Overbeek: “Hammers beter laten spelen”

Zwolle – De binnenstad van Zwolle heeft hij al een beetje verkend, de eerste individuele trainingen zijn achter de rug, voor Roel van Overbeek mag het nieuwe seizoen beginnen. De 22-jarige point guard kwam deze zomer over van Basketball Academie Limburg en hoopt in Zwolle een volgende stap te zetten. “Je hebt hier de beste faciliteiten van het land.”

Van Overbeek is inmiddels een week of drie in Zwolle. Of hij al een eerste indruk van de stad heeft? “Ja, ik heb de stad al wel een beetje verkend, heb vooral de binnenstad al even bekeken. Ik heb er wat rondgelopen en heb wat gegeten. Het is niet al te groot en het straalt vooral rust uit. Dat past goed bij mij”, zegt Van Overbeek, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Basketball Academie Limburg. Daar heeft hij het overgrote deel van zijn loopbaan gespeeld en in die periode won hij een keer de Nederlandse beker. Uitgerekend in Zwolle (zie foto), de stad van zijn nieuwe werkgever.

Tijd voor vervolgstap

Na al die jaren in Weert besloot Van Overbeek dat de tijd was gekomen om een volgende stap te zetten. Op basketbalgebied was het tijd voor een nieuwe uitdaging, maar daar kwam ook nog eens bij dat hij zijn studie afrondde. “Ik heb Biomedische Wetenschappen gestudeerd in Maastricht en mijn bachelor behaald. Wat dat betreft was het een goed tijdstip om naar een nieuwe club te gaan. Daarbij speel ik bijna mijn hele loopbaan in Weert en heb daar een zeer goede tijd gehad. Maar ik wilde nu echt graag een stap maken.”

Wat betreft die stap, waarom heb je voor Zwolle gekozen?

“Ten eerste omdat ik denk dat Nederlandse spelers hier altijd heel erg worden gewaardeerd. Daarbij komt ook nog eens dat je hier naar mijn mening de beste faciliteiten van Nederland tot je beschikking hebt. Het sprak me ook aan dat er een jong team staat. Geen heel jong team zoals in Weert, maar wel met veel jongens tussen de 20 en 25 jaar. Ik hoop veel aan spelen toe te komen.”

Wat kunnen de fans van je verwachten?

“Iemand die hard werkt, dat sowieso. Ik ben een point guard, beschik denk ik over spelinzicht en hoop het team te kunnen leiden. Het doel is om het team beter te laten spelen, daar ga ik voor. Inmiddels ben ik alweer in training met Jorden, de nieuwe fysiektrainer. Hij heeft een schema opgesteld en ik ben bezig met schieten, fundamentals, dat soort dingen. Aankomende week gaan we weer voor het ‘echie’.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button