Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Van Karnebeektunnel krijgt stoeprand met lichtweerkaatsende korreltjes

Zwolle – In de Van Karnebeektunnel wordt op dit moment hard gewerkt om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. De gemeente Zwolle laat een overrijdbare, reflecterende trottoirband aanbrengen.

Te hoge stoepranden

Door de hoge stoepranden vinden er regelmatig ongevallen plaats in de Van Karnebeektunnel. Als mensen overdag in de donkerdere tunnel fietsen zien ze soms de trottoirbanden over het hoofd. Waardoor ze vervolgens vallen. De stoepranden worden deze week aangepast met een band, die als het nodig is, overreden kan worden. Daarnaast wordt de band reflecterend zodat die beter zichtbaar zal zijn.

Interessant is wel dat de stoeprand kan reflecteren door speciale korrels op de band, dus niet door een verflaag of een sticker. Dit is de eerste locatie in Zwolle die een trottoirband met dit materiaal krijgt.

Tijdens de werkzaamheden is de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoge Spoorbrug. De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken.

Het voetbad is straks afgewerkt met een overrijdbare troittoirband. Hierdoor wordt voorkomend dat fietsers tegen een hoge stoeprand aankomen met vaak hoge snelheid en daardoor ten val komen.
Door de lichtweerkaatsende korreltjes op de troittoirband zijn deze ook bij weinig licht goed zichtbaar.
Foto: ©Giulia – Dinsdagochtend is de nieuwe trottoirband aangelegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button