Nieuws uit ZwollePEC ZwolleRadioStudio StadkamerVoetbalVoorpagina

Van Dries Jans tot Ryan Thomas (en nog 78 anderen)

Tweede deel PEC-Man eind november in de winkels

Zwolle – Johnny Rep, Piets Schrijvers en Rene IJzerman hebben één ding gemeen. Of eigenlijk twee… Johnny en Piet kent iedereen die ook maar iets heeft met voetbal. René is vooral bekend bij de kenners van ons eigen PEC Zwolle. Alledrie speelden ze ooit in het eerste van de Zwolse BVO én alledrie hebben ze een plek veroverd in PEC Man. Het tweede deel van deze verhalenbundel ligt eind november in de winkels. Sportjournalist Gerjos Weelink en sportfotograaf Jan Drost waren te gast in Studio Stadkamer om alvast een preview te geven. 

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt het live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Gerjos en Jan wonen vlakbij elkaar in de Wipstrik. En hoewel ze zich beiden professioneel met PEC bezighielden spraken ze elkaar maar heel weinig. Tot het moment dat Gerjos met een paar andere sportjournalisten van de Stentor besloot om iets te doen met de verhalen over (oud-)PEC-spelers. Het idee werd al snel omgezet naar een boekwerk met als titel PEC Man.

Jan Driost (l) en Gerjos Weelink – twee van de samenstellers van PEC Man – gaven in Studio Stadkamer alvast een preview van deel 2. ©RTV Focus

Toevallige ontmoeting

Toen Gerjos hier bij een toevallige ontmoeting met Jan over vertelde, nodigde Jan hem uit om eens bij hem op zolder te komen kijken. Een verhalenboek zonder foto’s kan natuurlijk niet immers. “En ik had nog wel een paar dozen met PEC-foto’s liggen,” merkt Jan Drost lachend op in Studio Stadkamer. Als oud-voetballer – hij schopte het ooit tot het 2de van PEC – had de fotograaf een goed oog voor wat er zich op het veld afspeelde. En hij maakte dan ook prachtige foto’s.

Een – klein – deel daarvan belandde dus in het verhalenboek PEC Man. Veertig verhalen over landelijk bekende voetballers en over Local Hero’s. Dat boek bleek al snel te klein, er lagen nog veel meer verhalen. Het resultaat is dat er nu een tweede deel verschijnt. Dat ligt eind november in de winkels. Net op tijd dus voor Sinterklaas en zijn vriend de Kerstman om een aantal PEC-fans het ideale cadeau te kunnen geven.

Kun je niet zo lang wachten? Het boek is bij voorinschrijving al te bestellen op www.pecman.nl
Ook deel 1 van de serie is daar nog te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button