CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vaccinatie 90-plussers in IJsselhallen gestart, 85-plussers volgen binnenkort

Zwolle – Zaterdagochtend is de GGD IJsseland gestart met het vaccineren van thuiswonende 90-plussers. De vaccinaties voor deze groep vinden plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Binnenkort starten ook de vaccinaties van de 85-plussers. “Onze vaccinatielocatie in de IJsselhallen in Zwolle is goed toegankelijk.” zegt GGD’er De Boer: “We zijn blij deze kwetsbare groep te kunnen vaccineren.”

Huisarts stuur uitnodiging

De huisarts bepaalt of de 90-plusser mobiel genoeg is om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Alleen of met begeleiding. Deze groep ontvangt een uitnodiging via de eigen huisarts. Hierin staat hoe de afspraak voor de vaccinaties gemaakt kan worden. “Bent u niet voldoende mobiel? Dan zal uw huisarts u vaccineren zodra dit mogelijk is (en er voldoende vaccin beschikbaar is).”, zo laat de GGD weten.

Foto: GGD vaccinatielocatie IJselhallen – © RTV Focus Zwolle

85-plussers via RIVM

Mensen tussen de 85 en 90 jaar oud zijn de volgende groep die aan de beurt zijn. Zij krijgen na de 90-plussers een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Gewoon thuis via de post. Het uitnodigen van deze groep ouderen gebeurt gefaseerd. Een oudere mag een begeleider meenemen.

Nu wordt er in IJsselland alleen gevaccineerd in de IJsselhallen. Vanaf 8 februari opent ook de GGD vaccinatielocatie in de Evenementenhal Hardenberg.

GGD’en in Nederland hebben berichten ontvangen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen aan huis, tegen betaling. Dit klopt niet! Vaccinatie is gratis. Bovendien neemt de GGD geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button