112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

“Uw pakket komt er aan, volg het hier”

Zwolle – De Politie Zwolle waarschuwt inwoners voor zogenaamde internetfraude via SMS.
‘Er gaan sms’jes rond om apps te installeren om postpakketten te volgen. Die apps zijn niet van een bezorgdienst, maar van criminelen die via de app wachtwoorden en bankinformatie stelen. Krijg je zo’n sms? Gooi hem weg. Officiële apps vind je in de Play Store of App Store.
Criminelen spelen in op het toenemende aantal internetbestellingen. Melding maken van deze vorm van fraude kan bij de Fraudehelpdesk. Doe dat vooral als je een berichtje krijgt. Klikken op een linkje in een sms’je levert bijna nooit direct gevaar op. Het gaat pas fout als je op de website daarna wat invult of downloadt.
Wat moet je doen?!
– Heb je wachtwoorden ingevuld? Verander deze dan direct. Ook op andere websites waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt.- Heb je creditcardgegevens ingevuld? Neem dan contact op met je creditcardmaatschappij.- Heb je een e-mailadres ingevuld? Dan kun je (meer) spam ontvangen.Persoonlijke gegevens kunnen criminelen ook gebruiken om je op een later moment te benaderen voor bijvoorbeeld spoofing of andere vormen van oplichting.
Wees alert en zorg dat je zelf en dat mensen in je omgeving geen slachtoffer worden.’

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button