112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update | Twee gevaarlijke verdachten aangehouden in Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 6 december, aan het begin van de avond, kreeg de politie in Zwolle een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Hierbij werd een naam en een voertuig genoemd. Politieagenten keken in de omgeving uit naar het voertuig en zagen al snel de genoemde persoon (een bekende van de politie) in het genoemde voertuig rijden.

In verband met de vermoedelijke aanwezigheid van een vuurwapen werd op de Maaslaan te Zwolle een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) gestart, hierbij werden twee verdachten aangehouden. Nadat de BTGV succesvol was uitgevoerd werd het gehele voertuig doorzocht. Zowel in het voertuig als bij de verdachten werd geen vuurwapen aangetroffen.

Verdachte schietpartij

Bij een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) staat het kenteken van de auto geregistreerd, omdat de eigenaar gezocht wordt als verdachte van een schietpartij. Bij een BTGV worden alle inzittenden uit de auto gepraat en aangehouden. Dit in verband met de veiligheid omdat er mogelijk een vuurwapen in de auto aanwezig is. De gehele auto wordt doorzocht inclusief de kofferbak.

Het onderzoek loopt nog.

Plaats op kaart bij benadering;

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button