112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[Update] schietincident nabij Zwolle

Zwolle – Het onderzoek naar het schietincident vannacht aan de Wijheseweg is nog in volle gang. De politie roept getuigen op om zich te melden.

De 22-jarige Zwollenaar die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident wordt niet langer gezien als verdachte. Ook is er nieuws over de 24-jarige man die in levensgevaar verkeerde. Hij is stabiel en wordt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

UPDATE 9-4-2016 21:46 uur: Verdachte schietincident Wijheseweg in vrijheid gesteld. 21-jarige man uit Wijhe is niet langer verdachte in deze zaak. Onderzoek gaat door.

 

Schietincident

Omstreeks 01.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een getuige dat er een schietincident heeft plaatsgevonden op de Wijheseweg in Zwolle.Politieagenten troffen daar drie mannen aan in een bestelauto/busje. Twee mannen, van 22 en 24 jaar uit Zwolle, waren gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De derde man, een 22-jarige man uit Zwolle is toen als verdachte van betrokkenheid bij poging doodslag aangehouden. Ongeveer 400 meter van waar de bus stond kwam er een melding van een aanrijding waarbij een scooter betrokken was. Een 21-jarige man uit Wijhe was de bestuurder van de scooter. Deze 21-jarige man is ook aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het schietincident.

Onderzoek

De scooter en de bestelbus zijn voor nader onderzoek in beslaggenomen. De voertuigen werden afgesleept nadat de forensische rechercheurs, de verkeerongevallen-analist en de speurhondbegeleider met zijn explosievenhond ter plaatse een onderzoek hadden ingesteld. De twee gewonden zijn toen overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident. Heeft u iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie over het incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button