Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Update landelijke staking streekvervoer Arriva, Keolis en RRReis

Zwolle – Donderdag en vrijdag 19 en 20 januari wordt er gestaakt in het streekvervoer. Dit heeft gevolgen voor de dienstregelingen omdat er ritten vervallen. Hieronder zie je wat de gevolgen van de staking zijn voor de treintrajecten van Keolis Blauwnet, Arriva Blauwnet en het busvervoer van RRReis .

Donderdag 19 januari – Keolis

 

Zutphen-Hengelo-Oldenzaal (RS24)
Tot 10.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen. Vanaf 10.00 uur starten we het treinvervoer op volgens dienstregeling. Na 10.00 uur heeft de staking geen gevolgen meer voor de dienstregeling.
Zwolle-Enschede (RS23/IC23)
Tot 10.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen. Vanaf 10.00 uur starten we het treinvervoer op volgens dienstregeling. Er kunnen na 10.00 uur enkele ritten vervallen. Deze verwerken we in de reisplanner. Check voor vertrek de reisplanner om te zien of en welke ritten er vervallen.
Zwolle-Kampen (RS22)
Tot 10.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen. Vanaf 10.00 uur starten we het treinvervoer op volgens dienstregeling. Er kunnen na 10.00 uur enkele ritten vervallen. Deze verwerken we in de reisplanner. Check voor vertrek de reisplanner om te zien of en welke ritten er vervallen.
Hengelo-Bielefeld (RB61)
Tot 09.30 uur ’s ochtends rijden er geen treinen. Vanaf 09.30 uur starten we het treinvervoer op volgens dienstregeling. De staking heeft daarna geen gevolgen meer voor de dienstregeling.
Foto: © RTV Focus

Vrijdag 20 januari – Keolis

Keolis weet op dit moment nog niet wat de impact van de staking is voor hun treintrajecten. “We verwachten dat er minder treinen rijden dan gebruikelijk. Zodra er meer bekend is over de gevolgen van de staking of over de ritten die vervallen dan melden wij dat op keolis.nl/staking.”
Foto © Peter Denekamp

 

Voor Arriva geldt het volgende

Donderdag 19 januari – Arriva

De treinen in Friesland en Groningen rijden;
De treinen op de Vechtdallijnen en in Achterhoek Rivierenland rijden;
De bussen in de Achterhoek Rivierenland (behalve Tiel) rijden;
De buurtbussen in Achterhoek Rivierenland rijden;
De buurtbussen in Friesland rijden;
De snelbus Groningen-Leer rijdt wel;
De buurtbussen in regio West (Zuid-Holland) rijden;
De buurtbussen in regio Zuid (Brabant) rijden;
De buurtbussen in Limburg rijden;
De bussen op de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog rijden.
Voor de overige gebieden/regio’s waar Arriva vervoerder is, is het aantal bussen en/of treinen dat rijdt afhankelijk van het aantal werkwilligen. Op basis van de voorgaande stakingen gaan we er vanuit dat we een deel van onze dienstregelingen wel kunnen rijden.

Vrijdag 20 januari – Arriva

De buurtbussen in Achterhoek Rivierenland rijden;
De buurtbussen in Friesland rijden;
De snelbus Groningen-Leer rijdt wel;
De buurtbussen in regio West (Zuid-Holland) rijden;
De buurtbussen in regio Zuid (Brabant) rijden;
De buurtbussen in Limburg rijden;
De bussen op de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog rijden;
Nachttrein Groningen-Schiphol rijdt wel. Nachttrein Maastricht-Schiphol rijdt niet.
Voor de overige gebieden/regio’s waar Arriva rijdt is het aantal bussen en/of treinen dat rijdt afhankelijk van het aantal werkwilligen. “Op basis van de voorgaande stakingen gaan we er vanuit dat we een deel van onze dienstregelingen wel kunnen rijden.”

Meer info op Arriva.nl

RRReis

De kans is groot dat er op donderdag 19 en vrijdag 20 januari (veel) minder bussen rijden dan normaal. Hoeveel bussen er wel of niet rijden, weet RRReis pas op de dag zelf.

“We adviseren je daarom om op donderdag en vrijdag te kiezen voor ander vervoer. Of om thuis te werken als dat kan. Houd er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen.”

Op de stakingsdag vind je meer informatie op de RRReis.nl website. Actuele reisinformatie vind je ook op de digitale borden bij de haltes en in de reisplanners (zoals 9292).

Gerelateerde artikelen

Back to top button