Programma'sVoorpaginaWinter Zwolle

[UPDATE artikel] Het Ittersumerpark in Zuid stond vol met carbidschieters

Zwolle – Even leek het erop dat het niet door kon gaan. Het Ittersumerpark stond niet op de lijst van geoorloofde carbidschietlocaties. Doordat er vorig jaar geen carbidschieters waren aangetroffen door de waarnemers van de gemeente was de locatie geschrapt. Maar na protest heeft het college van Burgemeester en Wethouders het park toch weer toegevoegd.

En dat was te merken. Het park stond vol op oudjaarsdag. In alle hoeken was wel een groep carbidschieters te vinden. Met een biertje, een oliebol en een wakkerend vuurtje in een olieton was het heerlijk toekijken. En natuurlijk werd er volop carbid geschoten. De ballen vlogen over het veld of recht in de lucht. En soms ook in de top van de boom. En dat is natuurlijk wat lastiger om die dan weer terug te krijgen.

Het Ittersumerpark heeft zichzelf dit jaar weer bewezen. Een plekje op de lijst voor volgende jaar gegarandeerd, zou je zeggen!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button