112 nieuwsBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update: 21-jarige man aangehouden als verdachte voor mishandeling

Zwolle – UPDATE 28/01: De politie heeft donderdagavond 27 januari een 21-jarige man uit Zwolle aangehouden als verdachte in deze zaak. De man zit vast voor onderzoek. Voor dat onderzoek is de politie expliciet op zoek naar beeldmateriaal van de mishandeling. Uit gesprekken met getuigen is namelijk duidelijk geworden dat er omstanders hebben gefilmd. Deze beelden kunnen van essentieel belang zijn. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Het slachtoffer zou samen met een vriend ruzie hebben gekregen met de scooterbestuurder. De aanleiding van de ruzie maakt onderdeel uit van het politieonderzoek. Het slachtoffer is tijdens de ruzie ernstig mishandeld.

Aanknopingspunten

Duidelijk is dat de scooterbestuurder na het incident vanaf de Grote Markt via de Oude Vismarkt uiteindelijk het Gasthuisplein op is gereden.

Op woensdagavond 26 januari werd daar rond 18:30 uur een 29-jarige man uit Zwolle mishandeld. De man raakte bewusteloos en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het slachtoffer zou samen met een vriend ruzie hebben gekregen met de scooterbestuurder. De aanleiding van de ruzie maakt onderdeel uit van het politieonderzoek. Wel staat vast dat het slachtoffer tijdens de ruzie ernstig is mishandeld.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button