Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Unieke Zwolse amateurwedstrijd voor promotie: Berkum 4 – ZAC 2

ZWOLLE, 26 mei – A.s. zaterdag 30 mei wordt in de lagere regionen van het Zwolse amateurvoetbal een unieke wedstrijd voor promotie gespeeld. Berkum 4 treft ZAC 2. De twee teams uit de reserve derde klasse staan tegenover elkaar in de finale van de nacompetitie. Deze wedstrijd wordt a.s. zaterdag om 13:00 in het PEC stadion gespeeld.

In de reguliere competitie kwamen de teams ook al tegen elkaar in actie. De laatste wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd voor de winterstop kende ook geen winnaar: 1-1. De tegenstanders van a.s. zaterdag zijn dus aan elkaar gewaagd.

Berkum 4 bereikte de finale na vier zinderende nacompetitiewedstrijden. Twee keer speelde het elftal van Lemmens en Vaatstra tegen OWIOS 3. Waar de heenwedstrijd in een 3-2 verlies eindigde, won Berkum 4 op de eigen Vegtlust overtuigend met 3-0.

Afgelopen weekend was DOS Kampen 3 de tegenstander. Na een 2-2 gelijkspel in Kampen, trok Berkum 4 op tweede Pinksterdag de overwinning in de dying seconds van de verlenging over de streep (3-2 winst).

Berkum 4 herbergt een aantal bekende toppers uit het regionale Zwolse voetbalwereldje. Zo spelen Piet de Jong, Ard Slot, Alrik van den Berg en Klaas Henk de Jager in dit elftal. Het scoutingsapparaat reikt echter tot aan Dalfsen. Aangezien Jan Ewoud ten Brinke en Rijk Brosius (oud ASC) ook tot de selectie behoren. Aangevuld met de ‘oudere talenten’ uit eigen kweek, met o.a. Lodewijk ten Brinke, Tom Roelofs, Hans Bos, de gebroeders Zieleman (Maurice, Ramon, Sander) en Matthijs Meijntjes staat hier een uitgebalanceerd elftal.

De ‘topper’ van zaterdag mag met recht een topper worden genoemd, vandaar dat als decor het PEC stadion is gekozen. Om 13:00 wordt er afgetrapt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button