112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Unieke eenmalige open dag bij brandweerkazerne Marslanden

Door: Peter Denekamp

Zwolle – Wie droomde er vroeger niet van om brandweerman of -vrouw te worden. Jong of oud, de brandweer blijft veel mensen fascineren. Wie daarom graag een kijkje achter de schermen van de brandweer wil nemen kan, na vele jaren, weer terecht op een open dag.

Op zaterdag 8 september organiseren de brandweermannen en -vrouwen van de Zwolse kazerne op eigen initiatief eenmalig een ‘klassieke’ open dag. Iedereen is van harte welkom om de schitterende kazerne aan de Marsweg te bekijken.

Brandweer bij melding in de wijk Dieze – Foto: ©Peter Denekamp

Unieke kans

Deze open dag is een unieke kans want de klassieke open dagen bij de brandweer zijn inmiddels vervangen door de tweejaarlijkse Veiligheidsdag. Een dag waarbij politie, brandweer en ambulancediensten in de Veiligheidsregio IJsselland zich gezamenlijk presenteren. In 2013 was dit in Zwolle, afgelopen jaar in Steenwijk.

Toch gaan nu eenmalig de deuren van de kazerne in Zwolle open omdat de vraag voor een brandweer open dag in Zwolle ontelbare keren is gesteld aan de mannen en vrouwen die dagelijks paraat zijn voor onze veiligheid.

Kazerne Marslanden

Iedereen die een kijkje wil nemen is op zaterdag 8 september 2018 van harte welkom bij de Post Zwolle-Zuid aan de Marsweg 39 in Zwolle. De open dag is van 10.00 en 16.00 uur.

De activiteiten van de open dag vinden plaats bij de Post Zwolle-Zuid aan de Marsweg – Foto: ©Peter Denekamp

Activiteiten

Er is van alles te doen voor jong en oud. Van spectaculaire ‘vlam in de pan’ demonstraties tot het bevrijden van een bekneld slachtoffer uit een autowrak. Ook geeft het brandweerduikteam acte de présence.

Voor kinderen staat er een heus brandweerspringkussen klaar. De kleine brandweermannen en -vrouwen kunnen zich verder vermaken met de verschillende activeiten georganiseerd door het Zwolse jeugdbrandweerkorps. Ook kunnen de kleintjes een heus ‘brandweerdiploma’ halen.

Naast de diverse demonstraties kunnen de bezoekers zich ook laten adviseren over (brand)veiligheid in en om huis.

Brandweer – Foto: ©Peter Denekamp

Parkeren

Om alle bezoekers zoveel mogelijk een parkeerplekje aan te kunnen bieden vraagt de brandweer mensen zoveel mogelijk op de fiets te komen. Fietsers kunnen hun stalen ros stallen achter de brandweerkazerne op de Gemeentewerf aan de Morsestraat. Voor bezoekers die toch met de auto komen is er parkeergelegenheid schuin tegenover de brandweerkazerne bij PostNL

Altijd paraat, ook tijdens de open dag

Ook tijdens de open dag moet de Zwolse brandweer ongehinderd kunnen uitrukken bij calamiteiten elders in de stad. Een aantal spelregels zijn daarom noodzakelijk. Je fiets stallen of auto parkeren op de door de brandweer aangeven locaties draagt hier aan bij.

Post Zwolle-Noord Brandweer is NIET toegankelijk voor publiek tijdens de open dag – Foto: ©Peter Denekamp
Let op: Zwolle heeft ook nog een tweede brandweerpost aan de Middelweg. Deze Post Zwolle-Noord is niet open voor het publiek op de open dag. Alle activiteiten worden georganiseerd aan de Marsweg.

Locatie open dag op de kaart

Brandweer – Foto: ©Peter Denekamp
Back to top button