EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Unieke ‘Atlas’ laat rijk en gevarieerde regio Zwolle zien

Zwolle – Woensdagmiddag is het eerste exemplaar van de Atlas Regio Zwolle uitgereikt. Andries Heidema, commissaris van de Koning Overijssel, ontving de Atlas uit handen van Peter Snijders, vicevoorzitter van de Regio Zwolle.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Peter Denekamp

De atlas is een uniek boekwerk met kaarten en beelden die laten zien hoe rijk en gevarieerd de Regio Zwolle is. Tal van onderwerpen passeren de revue, zoals bereikbaarheid, energie, economie, leefomgeving en menselijk kapitaal. Naast functionele kaarten en grafieken, krijgt de lezer ook een beeld van de regio door foto’s, teksten en infographics.

Zo kan de gebruiker op pagina 104 terecht voor de leukste date-plekken in de regio. Andries Heidema, Commissaris van de Koning, beaamt dat je hierdoor op een andere manier naar de Atlas gaat kijken. “Dit gaat over mensen. Wat bind je nou met die Regio Zwolle?” Voor de regio is het belangrijk dat mensen een goede vakopleiding krijgen. Maar dat ze tegelijkertijd ook voor de regio behouden blijven. En daarbij kan een goede ‘Atlas’ volgens Heidema behulpzaam zijn: “Als je eenmaal goed stevig gedate hebt hier in de regio Zwolle, dan kun je misschien wel eens voor een baantje naar Amsterdam gaan, maar één ding weet ik zeker, dan kom je hier weer terug. Dus volgens mij is dit de allerbelangrijkste kaart van de Atlas.” Hij kreeg de lachers ermee op zijn hand. De bijzonder mooi vormgegeven pagina’s zijn van de hand van een aantal Cibap leerlingen, de Vakschool voor Verbeelding in Zwolle.

tekst gaat verder onder de foto

De overhandiging van de Atlas door Peter Snijders @ RTV Focus Zwolle

De Atlas Regio Zwolle is vanaf nu digitaal beschikbaar via de onderstaande knop. De papieren versies zijn uitgereikt aan partners van de Regio Zwolle, het samenwerkingsverband van 21 gemeenten in deze regio.

Regio Zwolle Atlas

Gerelateerde artikelen

Back to top button