EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Uitzending gemist: Zwolse kapper en Museum de Fundatie in NOS Nieuwsuur

Zwolle – Deze week besteedde het NOS programma Nieuwsuur aandacht aan de onzekerheid onder ondernemers. De uitzending werd opgenomen in Zwolle. In de aflevering is kapperszaak Baron en Barones aan het Bethlehemkerkplein te zien . Ook Ralph Keuning, directeur van  Museum De Fundatie komt aan het woord. Kijk hieronder de uitzending terug.

Bekijk de uitzending

Kapperszaak Baron en Barones is een startende ondernemer en opende de deuren voor het eerst midden in de coronacrisis. “Doordat we midden in een pandemie zijn begonnen, wisten we al van tevoren dat het fout zou kunnen gaan,” vertelt Bas van Bremen, eigenaar van de kapperszaak. “Na twee weken moesten we al dicht, dus we hebben goed twee week gehad om te kijken wat fijn en minder fijn was.”

Museum de Fundatie

Ralph Keuning, de directeur van Museum De Fundatie, hoopt dat het museum binnenkort open mag. “We willen het liefst open rond verkiezingstijd. De tentoonstelling laat de kracht zien van kunst als een propagandamiddel.”

In het museum zijn aanpassingen gemaakt om het coronaproof te maken. Zo is er een eenrichtingsroute door het museum, moeten bezoekers zich van tevoren inschrijven in een tijdslot en de museummedewerkers bewaken de anderhalve meter afstand.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button