Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uitvoering Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie overgedragen aan Stadkamer

Zwolle – De uitvoering van het Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie ligt vanaf 1 april in handen van Stadkamer Zwolle. De gemeente riep dit fonds in 2017 in het leven om beroepskunstenaars te prikkelen tot vernieuwing, innovatie en experiment en om vernieuwende projecten en cultureel ondernemerschap te stimuleren.

Het Langhuis beheerde het fonds, maar kwam vorige zomer in financiële problemen. Daarop besloten burgemeester en wethouders de uitvoering van het Cultuurfonds op te schorten en zich te beraden op de uitvoering. Inmiddels is Stadkamer bereid gevonden de regeling uit te voeren. De organisatie heeft ervaring met de uitvoering van andere subsidieregelingen voor de gemeente, is laagdrempelig en kan via haar eigen kanalen bekendheid geven aan het Cultuurfonds.

Stadkamer gaat bij de uitvoering gebruik maken van onafhankelijke adviseurs op het terrein van vernieuwing en innovatie in de cultuursector. Voor het jaar 2019 is er voor de uitvoering van de regeling een budget beschikbaar van € 82.000.

Burgemeester en wethouders hebben besloten het Cultuurfonds Vernieuwing en Innovatie voor het jaar 2019 bij Stadkamer onder te brengen. Eind 2019 gaan ze de uitvoering evalueren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button