Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uitverkochte buitenbioscoop was even ‘Coolste’ avondje uit

Zwolle – Totaal uitverkocht, stond er bij de toegangspoort van het Celeplein. Donderdagavond werd hier de 7e buitenbioscoop van het jaar gehouden van Filmhuis het Fraterhuis in Zwolle. Het idyllische verborgen pleintje tussen de  Praubstraat en de Blijmarkt in, was voor even de ‘Coolste’ plek van Zwolle.

Foto: Directeur Fraterhuis Henriëtte Boerhof staat bij ingang uitverkochte buitenbioscoop op Celeplein – Foto: Peter Denekamp

 

Op het plein stonden de stoelen met kussentjes al klaar. Verder was de ambiance aangekleed met sfeerverlichting. Bezoekers konden deze avond genieten van de film ‘Blind date mit dem leben’ uit 2017, een feelgoodfilm met licht verteerbaar drama en grapjes  over een slechtziende die werkt in de hotelbranche. Groots geprojecteerd op één van de historische muren waarop een bioscoopscherm hing.

Voor iedereen die ook zin heeft in een zwoele zomeravond kan nu kaarten kopen voor de extra buitenfilm edities  op  3 en  4 augustus. Daarvoor zijn nog wel kaarten  beschikbaar én zoals het nu lijkt wordt er voor die avonden ook zeer aangename zomerse temperaturen  voorspeld.

Foto: Buitenbioscoop Het Fraterhuis op Celeplein – Foto: Peter Denekamp

Op 25 augustus is er een hele bijzondere editie. Het Park de Wezenlanden wordt dan omgetoverd tot één grote buitenbioscoop waarbij de toegang gratis is.

Filmhuis het Fraterhuis

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button