Nieuws uit ZwolleVerkeerVervoerVoorpagina

Uitnodiging Spoorcafé: woensdag 18 november

Zwolle – Woensdagavond 18 november is er weer een Spoorcafé. En dit keer helemaal online! Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in de Spoorzone.

Wat kunt de Zwollenaar verwachten? Vanuit de studio van stadszender RTV Focus krijgt de geïnteresseerde een sneak preview van de ondergrondse fietsenstalling en vertelt de gemeente van alles over de technische snufjes. Ook praten ze iedereen bij over de nieuwe loopbrug over het spoor. En delen ze de uitgangspunten voor het ontwerp van de brug. Ook is Keolis te gast om iedereen meer te vertellen over de nieuwe elektrische bussen. En net zoals anders gaan ze tijdens dit Spoorcafé graag met iedereen in gesprek.

Sneak preview: ondergrondse fietsenstalling bijna klaar

RTV Focus-presentatrice Hanneke Poelmans gaat tijdens dit online Spoorcafé met verschillende gasten in gesprek. Eén van die gasten is projectleider Niels Munnik. Hij deelt de laatste nieuwtjes over de ondergrondse fietsenstalling. Want deze is bijna af! Zij laten u beelden zien vanuit de stalling en vertellen hoe makkelijk u straks hier uw fiets kun parkeren. Want zoeken naar een plek is dan echt verleden tijd.

Uitgangspunten voor nieuwe loopbrug over het spoor

Tijdens het Spoorcafé in september is er door verschillende Zwollenaren al gevraagd: Hoe gaat de nieuwe brug over het spoor eruit zien? Daar vertellen ze graag meer over. Een tijd geleden hebben de bezoekers van het Spoorcafé input meegegeven voor het ontwerp. Deze input is meegenomen in een plan voor het toekomstig ontwerp. De uitgangspunten voor het ontwerp deelt het Spoorcafé graag met alle geïnteresseerden tijdens deze online avond. Ze zijn benieuwd of u tips en/of vragen hebt. Vanuit de studio gaan ze hierover in gesprek.

Vanaf 13 december: elektrische bussen door de Spoorzone

Vanaf 13 december 2020 gaat Keolis onder de naam RRReis het openbaar busvervoer in Zwolle verzorgen. Ze rijden straks met 259 nieuwe, elektrische bussen door Zwolle en omgeving. Waarom elektrisch? Hoe werkt dat? En wat merken reizigers ervan? Keolis beantwoordt alle prangende vragen.

Praat mee

Door de huidige omstandigheden kan het Spoorcafé iedereen helaas niet ontvangen in de Spoorzone. Ze vinden ieders ideeën, mening en betrokkenheid erg belangrijk. Zij hopen dat men vanuit zijn of haar eigen woonkamer mee wil denken en praten. Tijdens de uitzending kan men op twee manieren vragen en tips delen: via WhatsApp (dan is uw reactie alleen voor het Spoorcafé zichtbaar) en via de chatfunctie van Facebook door te reageren op de livesessie (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar).

Wie nu al een vraag heeft, kan gerust mailen naar Spoorzone@Zwolle.nl. Bijvoorbeeld over de nieuwe fietsenstalling of de toekomstige loopbrug. Dan beantwoordt de gemeente die vraag binnenkort in het online Spoorcafé.

Welkom

Datum: woensdag 18 november Tijd: 19.30 tot 20.30 uur Online te volgen via de website(externe link) van RTV Focus of de Facebookpagina(externe link) van RTV Focus.

Over het Spoorcafé

Het Spoorcafé is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. U bent van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

Meer weten over de Spoorzone? Kijk op https://www.zwolle.nl/spoorcaf%C3%A9 en volg Spoorzone038 op https://www.facebook.com/spoorzone038https://www.instagram.com/spoorzone038/ en https://twitter.com/spoorzone038?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button