Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Uitkomst Fiets Telweek: Zwolse fietser trapt gemiddeld 15,5 km/u

In de provincies Drenthe en Overijssel wordt het hardst gefietst. Er wordt flink hard doorgetrapt met een snelheid van 15,8 kilometer per uur. In Noord-Holland blijken de fietsers minder hard door te trappen; gemiddeld 15,1 km per uur. Dit blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond tijdens de Nationale Fietstelweek.

Fietsen in de stad

In de top-10 van steden qua deelnemeraantal wordt het hardst gefietst in Enschede – gemiddeld 16,2 kilometer per uur. In onze hoofdstad Amsterdam werd het langzaamst gefietst; gemiddeld 14,9 kilometer per uur. Zwolle doet het aardig goed met een gemiddelde snelheid van 15,5 km/u. Het gemiddeld aantal afgelegde kilometers per keer ligt in Zwolle op 3,2 km. In Rotterdam worden de meeste fietskilometers afgelegd. Namelijk 4 kilometer per keer.

Breedgedragen fietsonderzoek

De Fiets Telweek vond dit jaar plaats van 14 tot en met 20 september. Ruim 55.000 personen downloadden de speciale onderzoeksapp App de Fiets! De Fiets Telweek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Dit zijn de provincies Groningen, Stadsregio Groningen Assen, provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Utrecht, Limburg en Maastricht Bereikbaar, Stadsregio Amsterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarnaast werken ook de Fietsersbond, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Bredase NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek. De onderzoeksresultaten worden gebruikt om het fietsklimaat in Nederland te verbeteren. De intentie is om de Fiets Telweek jaarlijks te herhalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button