EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uitkijktoren geeft zicht op oude en nieuwe weg langs Wythmen

Zwolle – Sinds een paar dagen kan het publiek de wegwerkzaamheden aan de nieuwe N35, Zwolle – Wythmen,  vanuit de lucht bekijken. Ter hoogte van Café Restaurant de Mol bij Wythmen is een uitkijkpunt geopend gemaakt van steigermateriaal. Vanaf deze hoogte zijn de werkzaamheden aan de nieuwe vierbaansweg goed te zien. Naast de uitkijktoren is er een bouwbord geplaatst met alle informatie over de nieuwe weg.

Het uitkijkpunt ligt tussen de huidige en de toekomstige weg. De route ernaartoe is met bordjes aangegeven. Vanaf de parkeerplaats achter De Mol is een tijdelijk wandelpad naar het uitkijkpunt aangelegd.

Bij Wijthem komt een viaduct met op- en afritten: Rode stip is plek uitkijktoren
Bij Wijthem komt een viaduct met op- en afritten: Rode stip is plek uitkijktoren
Viaduct bij Wythmen: Bij Wijthmen komt een ongelijkvloerse aansluiting met op- en afritten.
Viaduct bij Wythmen: Bij Wijthmen komt een ongelijkvloerse aansluiting met op- en afritten.

 

Veilige uitkijk

Rijkswaterstaat, één van de initiatiefnemers, geeft de veiligheid aan als één van de beweegredenen: “Omdat we gemerkt hebben dat er veel belangstelling voor de werkzaamheden is, hebben we hiervoor nu een veilige plek ingericht. Naast veiligheid voor weggebruikers en omwonenden is ook de veiligheid voor de wegwerkers van belang. Het uitkijkpunt zal ongeveer tot het einde van het project beschikbaar zijn.”

De fietstunnel (op route rondjeZwolle ri. Wythmenerplas) wordt verlengd
De fietstunnel (op route rondjeZwolle ri. Wythmenerplas) wordt verlengd
Over het kruispunt Oldeneelallee met de N35 (Heinoseseweg / Ceintuurbaan komt richting de Wythmenerplas een ongelijkvloerse voetgangers- en fietsersbrug
Over het kruispunt Oldeneelallee met de N35 (Heinoseseweg / Ceintuurbaan) komt richting de Wythmenerplas een ongelijkvloerse voetgangers- en fietsersbrug

Project N35 Zwolle-Wijthmen

Het verkeer op de N35 Zwolle-Wijthmen is toegenomen en de weg heeft tijdens de spits onvoldoende capaciteit om het verkeer goed te verwerken. Daarom wordt de weg verbreed naar 2×2 rijstroken en kan de maximum snelheid omhoog naar 100 km/h. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Uiterlijk eind 2018 zijn de werkzaamheden gereed.

Wist je dat …

  • Het nieuwe tracé krijgt grotendeels geluidsarm asfalt.
  • Op 8 plekken zijn geluidschermen gepland.
  • Voor de bomen die gekapt worden komt nieuwe aanplant, grotendeels binnen het projectgebied.
  • Er komen 3 nieuwe onderdoorgangen voor dassen.
  • De maximumsnelheid op het tracé wordt verhoogd naar 100 km/uur.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button