Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uiterwaarden IJssel lopen langzaam vol, hoogste punt morgen bij Deventer

Zwolle – De lagere delen van de uiterwaarden van de IJssel tussen Deventer en Wilsum lopen langzaam steeds voller. Op diverse plaatsen staat het water tegen de voet van de dijk.

Ook zijn er nog vele delen van de uiterwaarden die nog steeds droog zijn. Waterschap Drents Overijsselse Delta voert controles uit op de bekende plekken waar wellen kunnen ontstaan, zoals in Wijhe en Slingeland. De situatie is daar stabiel.

Bij Lobith is de top van de hoogwaterpiek bereikt (NAP +14,10). Ter vergelijking: in februari 2021 lag de piek op NAP +14,55. Dit betekent dat het hoogste punt morgen wordt verwacht in Deventer. Morgen start Waterschap Drents Overijsselse Delta met extra dijkinspecties.

Geel bruin water

Gisteren was het water bij Kampen nog donker/helder van kleur. Bij Wijhe was het water in de uiterwaarden ook nog donker en helder van kleur, maar in de hoofdstroom van de IJssel was de kleur meer geel/bruin. Dit zal vooral komen door de grond die van de Duitse heuvels in het Rijngebied is meegesleurd. Verwachting dat dit vandaag bij Kampen ook goed waarneembaar is.

Bekijk de actuele waterstanden

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button