Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Tweede Kamerlid Voordewind (ChristenUnie) bezoekt Trias Zwolle

Trias Jeugdhulp, de grootste organisatie voor jeugdhulpverlening in Overijssel, krijgt op vrijdag 6 maart bezoek van ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind. Tijdens dat bezoek zal Trias-bestuurder Fokko Witteveen om extra aandacht vragen voor de rol van grootouders in zowel de pleegzorg als rond vechtscheidingen. “Zij dreigen buitenspel gezet te worden.”

Tijdens het werkbezoek van ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind wordt door medewerkers van Trias verteld over het werk dat de organisatie in de pleegzorg en rond scheidingen doet. Trias Jeugdhulp wil Voordewind op die manier inzicht geven in de dagelijkse praktijk van de jeugdhulpverlening.

“Wij zeggen: een kind hoort thuis, tenzij er dingende redenen zijn om hen in een ‘gezinsgelijke’ situatie te plaatsen,” vertelt Trias-bestuurder Fokko Witteveen. “De Tweede Kamer heeft bij het behandelen van de nieuwe Jeugdwet – met steun van de ChristenUnie – daar ook een amendement over aangenomen. Nu wil ik benadrukken dat bij zo’n gezinsgelijke situatie ook grootpleegouders horen.”

Witteveen stelt dat de rol van grootouders daarentegen steeds kleiner lijkt te worden. “Dat zien we ook bij echt- dan wel vechtscheidingen. Terwijl grootouders daarin juist een heel belangrijke rol kunnen spelen.”

Zwols ChristenUnie-wethouder Ed Anker, die ook bij het bezoek aanwezig is, benadrukt dat zijn partij het daarin volledig met Witteveen eens is. “De ChristenUnie wil dat we denken in het belang van het kind. Dat belang is eigenlijk altijd dat de situatie zo veel mogelijk normaliseert. We hebben dan ook veel aandacht voor de impact van uithuisplaatsingen en de gevolgen van echtscheidingen.”

Het werkbezoek begint om 11:30 uur op locatie De Valkenberg, Herfterlaan 33 in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button