BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tweede fase Chinese begraafplaats op Kranenburg

Zwolle – De Chinese begraafplaas op Kranenburg is in trek. Sinds de ingebruikname in 2014 zijn al 195 van de 230 beschikbare graven uitgegeven. Er is nog altijd veel belangstelling voor graven in de Chinese gemeenschap, daarom stellen burgemeester en wethouders nu aan de gemeenteraad voor de tweede fase van de begraafplaats mogelijk te maken.

De begraafplaats is zo ontworpen dat er volgens Chinese tradities begraven kan worden. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht deel van het terrein en alle graven hebben uitzicht over het water. Ook is er een pagode, urnenmuur en een eigen toegang gemaakt. Met de aanleg van de tweede fase wordt de begraafplaats voorzien van een groene wal, zodat het terrein vanaf de Kranenburgweg niet zichtbaar is. Dit is in lijn met het Masterplan Kranenburg.

Bij de aanleg in 2014 is met de Chinese gemeenschap afgesproken de begraafplaats in twee fasen aan te leggen en met de tweede fase te starten zodra tweederde van de graven is uitgegeven. Van de 230 beschikbare graven is inmiddels 85% uitgegeven. Deze graven zijn nog niet allemaal in gebruik, in de Chinese gemeenschap is het namelijk de gewoonte om al bij leven een graf te kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button