112 nieuwsVoorpagina

Tweede campagne werving brandweervrijwilligers ook geslaagd

Zwolle – De tweede campagne van Veiligheidsregio IJsselland voor het werven van vrijwillige brandweermensen is ook dit jaar weer succesvol verlopen. Ruim 47 potentiële vrijwilligers solliciteerden in februari, maart en april en daarvan zijn er nu 15 door naar een aanstellingskeuring.

Net als vorig jaar bestond de regionale selectieprocedure uit een briefselectie, een kennismakingsgesprek, praktijktesten en een kennis- en persoonlijkheidstest. De 15 vrijwilligers in spe ondergaan de komende weken nog een aanstellingskeuring als laatste check om te kijken of ze echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. De keuringen zijn bedoeld om inzicht te geven in de fysieke gesteldheid van de medewerker en doen een uitspraak over de ontwikkeling van de belastbaarheid in de toekomst. Met de keuringen is te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt.

Campagne: ‘Maak jij het uit?’

Op 1 februari startte Brandweer IJsselland voor de tweede keer met de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ voor nieuwe brandweervrijwilligers. Dit jaar werd er geworven voor de posten in Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, Kampen, Ommen, Oldemarkt, Olst, Raalte, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis. Vorig jaar gebeurde dit voor het eerst regionaal en dit leverde ruim 40 nieuwe vrijwilligers op, die nu allemaal met een opleiding tot manschap bezig zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button