Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Twee Zwolse zorgverleners ontvangen Vignet keurmerk autisme

Zwolle – De Zwolse zorgverleners Autlook  en Actaut ontvingen afgelopen zaterdag, op Wereld Autisme Dag,  het Vignet keurmerk autisme. Dit keurmerk geeft aan dat al het personeel bij deze zorgverleners individueel gecertificeerd is en kennis, kunde en ervaring op het gebied van autisme heeft.

Autlook

Autlook, gevestigd aan de Brink in Zwolle, ondersteunt jongeren en volwassenen met autisme op het gebied van wonen, werken, studie en vrijetijd. De ondersteuning is er ook voor iedereen die professioneel of persoonlijk bij een persoon met autisme betrokken is. ‘Een vertaalslag van theorie naar praktijk’, zo vertelt Laura Kleijn, eigenaresse van Autlook.

Actaut

Zorgverlener Actaut,  die is gevestigd op de benedenverdieping van het pand van Autlook, is een kleine professionele organisatie die  zich uitsluitend richt op de begeleiding van jongeren en kinderen met een autisme spectrum stoornis.  Actaut is actief in de regio Zwolle. Ze organiseren activerende weekendopvang, groepsbegeleiding op het gebied van zelfstandigheidsbevordering en individuele begeleiding.

 

'Kreten'muur gemaakt door jongeren met autisme bij Actaut
‘Kreten’muur gemaakt door jongeren met autisme bij Actaut

Gerelateerde artikelen

Back to top button