Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortTweede Kamer verkiezingenVoorpagina

Twee Zwolse Tweede Kamer kandidaten brengen stem uit

Zwolle – Maar liefst 68 stembureaus zijn er vandaag geopend in Zwolle. Waarvan één op het station die extra vroeg open ging en een mobiele stembus die langs de woonzorgcentra in Zwolle gaat.

Gerdien Rots

Vanochtend om kwart over acht bracht Gerdien Rots, de nummer 12 op de lijst van de ChristenUnie haar stem uit op het station. Ze woont er in de buurt.

Rots: “In de peilingen staan we op groei. Voor de ChristenUnie zou dat betekenen dat we uit kunnen komen op 6 à 7 zetels. En dat zou natuurlijk geweldig zijn.”

Frank Futselaar

Ook Frank Futselaar, de nummer 11 op de lijst van de SP woont in Zwolle. Hij bracht vanochtend zijn stem uit op het stembureau in de Indische Buurt. Futselaar staat op een kansrijke 11e positie op de SP lijst. “Als je kijkt naar de peilingen zou dat er redelijk moeten uitzien. Maar peilingen zijn peilingen. Dus je mag niks voor zeker aannemen’ Aldus Futselaar. De gemiddelde prognose voor de SP stond vanochtend op 15 zetels.

Regionale Kamerleden

Als Futselaar in de Kamer komt dan gaat hij niet verhuizen. Hij blijft in Zwolle wonen: “Het is heel belangrijk dat er regionale Kamerleden blijven in Den  Haag. Er zijn er al te veel in de Randstad. Dus ik blijf hier. ” De SP-er geeft aan straks met de trein te gaan en misschien 1 of 2 nachten in de week in een hotel te overnachten in Den Haag. Mocht hij in de Kamer komen dan moet hij zijn baan als docent bij de Saxion Hogeschool in Enschede opgeven. “Docent is het mooiste vak van de wereld maar als je gevraagd wordt voor de Staten Generaal dan kun je bijna geen nee zeggen. Dat is een eer. ”

De stembureaus blijven in Zwolle tot 21.00 uur geopend. Daarna worden de stemmen geteld. Rond 02.00 ’s nachts zal de uitslag in Zwolle bekend zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button