Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee weken durend pop-up feestje in de Zwolse wijken

Zwolle – Dinsdagmiddag startte een twee weken durende pop-up feestje, dat op meer dan tien verschillende plekken in heel Zwolle wordt gevierd. In het project Maak Mee(r) van Stadkamer is er voor elke leeftijd iets te doen: bouwen aan een houten fantasiedier of een eigen stad van karton, rappen, graffiti leren spuiten, toneel spelen… Elke dag is er een andere wijk aan de beurt en zijn er vier nieuwe, verrassende en toffe activiteiten.

Benno Hübner, vanuit Stadkamer projectleider voor dit project, is enthousiast: ‘Er zijn meer dan 50 ZZP’ers in de culturele sector die leuke, laagdrempelige en toffe workshops hebben aangemeld! Het was ontzettend moeilijk om te kiezen, maar het is gelukt.’ 4 augustus staat als eerste Aa-landen op het programma.

 

Passend bij elke wijk

Op www.stadkamer.nl/maakmeer staat welke wijk wanneer aan de beurt is en wat het programma is. Samen met zijn collega Freek van der Heide heeft Hübner een programma samengesteld dat zoveel mogelijk past bij elke wijk. ‘Daarbij hebben we trouwens ook veel hulp gehad van onze collega’s van Travers,’ zegt Hübner. ’s Middags zijn er tussen 14.00 uur en 16.00 uur activiteiten voor kinderen en gezinnen, ’s avonds tussen 19.00 uur en 21.00 uur voor jongeren en volwassenen.

Lekker buiten bezig

Alle activiteiten vinden buiten plaats. Hübner legt uit: ‘We hebben mooie plekken uitgekozen, zodat het heerlijk is om buiten bezig te zijn! We hebben daarbij ook genoeg ruimte om ons goed te kunnen houden aan de coronamaatregelen. We willen wel dat iedereen veilig mee kan doen!’ Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar let op: er is maar beperkt plek.

Programma

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button