112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee verdachten aangehouden voor straatroof

Zwolle – De politie heeft dinsdag 19 juli een jongen uit Zwolle aangehouden voor een straatroof op de Berkenlaan. Een 18-jarige man uit Zwolle werd in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli bedreigd en moest zijn jas afgeven. Eerder hield de politie al een 17-jarige Zwollenaar aan voor betrokkenheid bij de straatroof.

De 18-jarige man reed in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli samen met een vriend op zijn fiets naar huis toen zij werden gevolgd door twee mannen op scooter(s). Ter hoogte van de Berkenlaan dwongen ze hen te stoppen. De man werd bedreigd en moest zijn jas afgeven. Vervolgens gingen de daders er vandoor.

Aanhoudingen

Dinsdag 12 juli werd een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij reed in een gestolen auto. Hij is vermoedelijk betrokken bij de straatroof. Verder onderzoek leidde naar een tweede verdachte voor de straatroof, een 17-jarige jongen uit Zwolle. De tweede verdachte is dinsdag 19 juli aangehouden. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.

Plaats op kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button