112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee studenten onwel op toiletten Deltion

Zwolle – Twee studenten zijn donderdagmiddag onwel geraakt op het Deltion in Zwolle. Dit gebeurde doordat de luchtverfrisser op de toiletten op de begane grond niet goed functioneerde waardoor er een sterk geconcentreerde stof vrij kwam.

Volgens Diana Inkelaar van de Veiliheidsregio IJsselland was er een technisch probleem met de vernevelaar. De vrijgekomen stof bestond uit  een combinatie van luchtverfrisserconcentraat en drijfgas. Normaliter wordt de stof in een hele kleine dosering de ruimte in gespoten zodra de toiletdeur open gaat. Deze keer ging dat mis en kwam de volledige inhoud van de tank in één keer vrij.

De twee studenten die onwel waren geraakt zijn door ambulanceverpleegkundige nagekeken. Vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk. De brandweer deed onderzoek naar de herkomst van het gas.

Woordvoerder Willemijn Eggengoor van het Deltion bevestigt het incident: “Twee meisjes hadden een lichtelijk onwel gevoel na bezoek van het toilet. Daarop hebben we de ambulancedienst ingeschakeld. De meisjes zijn onderzocht en voelen zich gelukkig nu weer goed. Het bleek om een storing te gaan in de luchtverfrisser. Die spoot ineens een te grote hoeveelheid uit. Een technische storing”, aldus Eggengoor. “Het apparaat is inmiddels weer gerepareerd. ”

Gerelateerde artikelen

Back to top button