EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee onderzoeksprojecten Windesheim genomineerd voor RAAK-award

Windesheim dingt met twee onderzoeksprojecten mee naar de RAAK-award. Het onderzoeksproject ‘Succesvol ondernemen met E-health’ van lector dr. ir. Marieke Hettinga en ‘Digitalisering in de gymles’ van lector dr. Ivo van Hilvoorde behoren tot de 10 genomineerden voor deze prestigieuze onderzoeksprijs. Op 27 november aanstaande wordt de RAAK-award voor de vierde keer uitgereikt.

Windesheim nominaties

Twee onderzoeken van twee verschillende lectoraten binnen Windesheim zijn voor de RAAK-award genomineerd. Dr. ir. Marieke Hettinga, lector ICT-innovaties in de zorg, heeft voor het genomineerde onderzoeksproject ‘Succesvol ondernemen met E-Health’ vier routekaarten ontwikkeld voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Digitale dossiers, portalen en mobiele apps zijn voorbeelden van E-Health-innovaties. De verwachting is dat deze innovaties de kwaliteit van de zorg beter en goedkoper maken. Voor mkb-ers is het vaak lastig om ICT-innovaties gefinancierd te krijgen.

Het genomineerde onderzoeksproject ‘Digitalisering in de gymles’ van dr. Ivo van Hilvoorde, lector Bewegen, School en Sport, kijkt of digitale games en ICT- middelen zoals videoregistratie de kwaliteit van de gymles verbetert. Doel van dit onderzoeksproject is om samen met docenten bewegingsonderwijs nieuwe digitale middelen te ontwikkelen en kennis te vergaren.

Tien nominaties van zeven hogescholen

Zeven hogescholen dingen mee met de RAAK- award 2014. Het gaat om onderzoeksprojecten die praktijkgericht zijn. Het Regieorgaan SIA wil met de prestigieuze prijs het praktijkgerichte onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Het gaat om onderzoeken waarbij lectoren, docenten en studenten bij het onderzoek nauw samenwerken met het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Uit een overgebleven groep van 30 genomineerde onderzoeksprojecten zijn nu tien geselecteerd die meedingen naar de RAAK-award.

Geldprijs

Op 27 november aanstaande tijdens het congres van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaar van de RAAK- award kan 10.000 euro ontvangen voor zijn of haar onderzoeksproject. De winnaars die de tweede en derde prijs ontvangen, krijgen een geldbedrag van respectievelijk 5.000 en 2.500 euro. Er zal ook een publieksprijs worden uitgereikt. Het onderzoeksproject dat de publieksprijs wint, krijgt 2.500 toegekend.

Onderzoek Succesvol ondernemen met E-health

Gerelateerde artikelen

Back to top button