112 nieuwsKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee leden vrijwillige brandweer krijgen lintje

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikt vrijdagavond de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan twee leden van de vrijwillige Brandweer Zwolle. Beiden hebben zich jarenlang ingezet voor de veiligheid van de stad Zwolle en omstreken. De uitreiking vond plaats in Brasserie bij Giel aan het Broerenkerkplein.

De heer Robin van Burkum was 26 jaar werkzaam bij de vrijwillige brandweer en heeft daarbij diverse functies bekleed: manschap, chauffeur, pompbediener en Verkenner Gevaarlijke Stoffen in de rang van Hoofdbrandwacht.

De heer Wybren Doze was ruim 20 jaar actief bij de vrijwillige brandweer. In zijn dagelijks werk is hij actief als plaatsvervangend wachtcommandant en expert in scheepsbrandbestrijding bij de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam.

Op grond van hun bijdrage als lid van de vrijwillige brandweer aan de veiligheid van de stad Zwolle en omstreken werden zij allebei onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button