112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee inbraken aan Buckhorstlaan Stadshagen

Zwolle – In de nacht van maandag op dinsdag zijn er twee inbraken geweest in de wijk Stadshagen. Tot twee maal toe sloegen de inbrekers toe in de Buckhorstlaan.

Bij de eerste inbraak hebben de inbrekers via het openbreken van een raam toegang gekregen tot de woning. Op het tweede adres werd vermoedelijk het cilinder uit het slot getrokken.

Inbraakpreventie vakantieperiodes

De politie Zwolle waarschuwt voor inbraak tijdens de vakantieperiodes: “Let op elkaars huis. In vakantieperiodes, maar ook wanneer u ’s avonds voor het slapen gaan een laatste rondje maakt met uw hond, of terugkomt van het sporten en de auto parkeert. Een man die zich wel heel lang ophoudt in een portiek, herrie bij de buren terwijl ze op vakantie zijn, of een auto die al voor de derde keer stapvoets voorbij komt rijden. Als uw onderbuikgevoel zegt dat iets niet in orde is, dan is dat vaak ook zo. Als u iemand ziet die verdacht gedrag vertoont, bel dan gerust de politie op 0900-8844.”

 

Sommige inbrekers maken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met dit gereedschap trekken ze de cilinder rechtstandig uit het slot. Dit kunt u voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde ‘kerntrekken’ bestand zijn. Ook bestaat er beslag dat tegen kerntrekken is beveiligd.

Positie op kaart bij benadering 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button