Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Twee 34’ers en WK-zilver voor Mulder

Michel Mulder is weer terug aan het front. Dat bewees de sprinter van Team beslist.nl zondag tijdens de WK afstanden in Thialf. Mulder reed op de laatste schaatsdag in het oude Thialfstadion met 34,85 en 34,77 naar het zilver op de 500 meter.
“Ik ben blij dat ik weer een hoog niveau op een goed moment heb laten zien”, zei Mulder na afloop in de tunnel onder het Thialf-ijs. “Ik ben ook trots dat ik weer 34,7 en 34,8 kan rijden. Pavel Koelizjnikov wint wel met ruim verschil, dus er is nog veel werk aan de winkel. Maar ik ben hier blij mee, dit was voor vandaag het maximaal haalbare. Ik denk dat de groei van afgelopen week nog wel kan doorzetten, en dan zien we bij het WK sprint over twee weken wel wat dat waard is.”

Mulder reed de eerste en de tweede 34’er van dit seizoen, waar hij ze vorig seizoen schijnbaar moeiteloos uit de mouw schudde. “Ik heb me niet blindgestaard op die grens van 35 seconden. Op een WK kan iedereen hard rijden. Dan kun je wel heel erg bezig zijn met 34,9, maar daar win je ook niet mee. Het niveau is heel hoog. Ik sta weer op het podium, al waren de ritten misschien nog ietsje wilder dan vorig seizoen. Het is niet zo makkelijk om er na een olympisch seizoen weer te staan, Ronald en Jan Smeekens, met wie ik in Sotsji de medailles won, zijn hier niet eens. Dat zegt ook wel iets.”

Jesper Hospes stond knarsetandend de pers te woord na zijn WK-debuut. De Fries van Team beslist.nl was weer eens de snelste opener van het internationale topveld, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een tiende plaats. “Aan de ene kant heb ik genoten van wat ik mocht meemaken. Aan de andere kant doe ik niet wat ik denk dat ik kan doen. Ik reed de hele week ontzettend hard, maar nu komt het er niet uit. Terwijl ik weet dat ik mee kan met die 34’ers.” Hospes reed 35,24 en 35,06. “Over die tweede rit ben ik nog enigszins tevreden.”

Dat was zijn coach Gerard van Velde ook. “De eerste reed hij niet goed door. De tweede was een evenaring van zijn beste tijd in Heerenveen. Het is mooi dat hij goed eindigt en dat hij in 9,5 seconde opent. Maar voor het klassement moet je twee keer goed zijn.”
De trainer van Team beslist.nl was in zijn nopjes met de terugkeer van Michel Mulder. “Heel knap, de progressie die hij dit seizoen heeft gemaakt. Dit zat er al een week of drie aan te komen, het is goed dat het nu gebeurt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button