Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Turkse volkslied vanaf de Peperbus in Zwolle; video viraal in Turkse media

Zwolle – Vanaf de top van de Peperbus in Zwolle klonk vrijdagochtend om half 12 het Turkse volkslied. Dit om solidariteit te tonen met het door de aardbeving getroffen gebied Kahramanmaraş. Het filmpje dat werd gemaakt vanaf de singel in de stad gaat viraal bij Turkse media.

Niet alleen de Peperbus liet van zich horen. Vele katholieke kerken in heel Nederland luidden hun klokken tijdens het vrijdaggebed voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Ze toonden daarmee hun ‘solidariteit met moslims’.

Zwolle doneert 132.500

Het is niet de eerste steunbetuiging van Zwolle aan de Turkse en Syrische gemeenschap. Woensdag werd bekend dat de gemeente Zwolle 132.500 euro doneerde aan Giro555. Het rekeningnummer dat is opengesteld voor hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

 

Onze stad #Zwolle leeft met jullie mee! Burgemeester Peter Snijders van Zwolle

 

Via zijn Twitter account liet burgemeester Peter Snijders al weten dat Zwolle meeleeft. “De zware aardbeving in Turkije en Syrië met nu al meer dan duizend doden en enorme verwoestingen in steden en dorpen raakt ons allemaal diep. Vooral in onze gemeenschappen met families in de getroffen gebieden. Onze stad #Zwolle leeft met jullie mee!”

De zware aardbeving heeft zondagnacht het leven van mensen in Syrië en Turkije volledig overhoop geschud. Allerlei hulporganisaties waaronder het Rode Kruis zoeken naar mensen onder het puin, bieden medische hulp en vangen mensen op die alles zijn kwijtgeraakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button