BluesworldRadio

Tuff Luck bij Bluesworld Café

Live vanuit Grand Café Milligers én op Radio Focus

Zwolle – Dinsdag aanstaande is het alweer de 1ste dinsdag van de maand. En de  bluesliefhebber weten dat ze dan naar Grand café milligers moeten voor een nieuwe live-uitzending van Bluesworld, het Bluesprogramma op Radio Focus.NL Deze keer wordt het optreden verzorgd door het blueskwartet Tuff Luck uit Akkrum in Friesland.

Klik hier voor de live-uitzending.

Op gezette tijden komen de mannen van Tuff Luck in Akkrum  bij elkaar om hun muzikale degens te kruisen. Dit resulteerde in 2016 tot het uitbrengen van een EP. De muzikale inspiratie werd gehaald uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Rond die tijd viel er rondom Chicago een bluesvariant te beluisteren die lichtvoetiger van aard is. Dit is dan ook de aanleiding geweest om de EP “The Other Side Of The Blues” te noemen.

In 2017 werden de eerste opnames gemaakt voor een tweede album, “Musing” getiteld. Dit werk heeft een moderner karakter. De veelal door gitarist en leadzanger Rogier Trampe geschreven nummers, geven een goede inkijk in het muzikale kunnen van dit kwartet. Anders van karakter , maar zeker herkenbare blues waarbij rock invloeden niet worden geschuwd.

Toetsenist van de Kast

De bezetting van Tuff Luck staat stevig in de schoenen. Rogier Trampe staat voor het gitaarwerk en de leadvocalen. Hij heeft jarenlange ervaring in diverse gezelschappen opgedaan. Mariusz en Musykanten, De Blaffende Honden zijn er twee die het vernoemen waard zijn. Kees Bode , de toetsenman, speelt nog steeds bij De Kast, maar vond een uitlaatklep in dit gezelschap. Peter Hartmann en Douwe Jan Pol zorgen voor een solide basis op respectievelijk bas en drums. Zij speelden in uiteenlopende gezelschappen, voordat zij hun intrede deden in Tuff Luck. Tuff Luck zorgt tijdens de optredens voor een optimale balans. Van het meer ingetogen werk tot dikke stampers, allemaal elementen die voor een genoeglijke avond.

De uitzending wordt verzorgd vanuit Grand Café Milligers in Zwolle en is live te volgen op Radio Focus. Kun je er niet bij zijn dan kun je hem later terug vinden onder de RTVFocus-pagina Radio/terugluisteren
“]

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button