Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Troostrijk afscheid voor The Young Ones

Zwolle – Het afgelopen weekend hebben de Young Ones met de voorstelling ‘Troost’ een indrukwekkende periode afgesloten. ‘Troost’ was de 99e productie van The Young Ones en het sluitstuk van tien jaar jongerentheater in Zwolle. In de slotscène werd het lied ‘Ik zou weleens willen weten’ van Jules de Korte ten gehore gebracht. Het was opeens muisstil in het theater. Je kon een speld horen vallen en het publiek had een brok in de keel.

Voor de toneelspelers, de ouders en jonge creatieve mensen is het doek van de The Young Ones nu echt gevallen. Op 1 april sluit The Young Ones definitief haar deuren. “Maar waar dingen eindigen, ontstaan ook weer nieuwe openingen. Er is ruimte voor een nieuwe generatie om op te staan en op eigen wijze het stokje over te nemen,” aldus The Young Ones.

Inmiddels zijn de plannen, mede onder leiding van de Creatieve Cooperatie, om de theaterwerkplaats in tact te houden, vergevorderd. Dit betekent overigens niet dat er een doorstart van The Young Ones zal volgen.

Aanstaande zaterdag 30 maart is er een afscheidsreceptie voor genodigdene en belangstellenden die graag de ruimte willen bekijken van 19.00 tot 20.00 uur. Opgeven kan per e-mail.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button