SportVoetbal

Voetbal – Berkum voor zware klus naar Go-Ahead

Berkum speelt zaterdag uit bij Go-Ahead Kampen en gaat het daar ongetwijfeld lastig krijgen. De Kampenaren, al weken in bloedvorm, voeren de ranglijst van de 1e Klasse D aan terwijl middenmoter Berkum kampt met een overvolle ziekenboeg.

“Afgelopen week hebben we een echte teamprestatie geleverd en als we dat nu weer doen zijn we niet kansloos,” verwacht Berkum-middenvelder Frank Hoolsema. “We missen geloof ik zeven basisspelers, dus we zullen weer keihard moeten werken. Als we dat doen krijgen we kansen en is ook Go-Ahead een te kloppen ploeg.”

Periodetitel Go-Ahead Kampen draaide vorig seizoen moeizaam en meer dan een plaats in de middenmoot zat er toen eigenlijk het hele jaar niet in. Onder trainer Edwin van Nijen gaat het nu echter uitstekend, waarmee de van FC Zutphen overgekomen coach bewijst dat er met deze selectie heel wat meer te halen valt. Onder zijn supervisie won Go-Ahead acht van de negen duels en is de eerste periodetitel al binnen. Opvallend is verder dat de Kampenaren veel scoren, maar daarbij niet van één speler afhankelijk zijn. Arjan Wiegers, Jurian Zandbergen en Samir Meraki scoorden allemaal al vijf keer en Madih Doufikar volgt daar direct achter met vier doelpunten.

Vorige week won Go-Ahead opnieuw, al bleef de score op eigen terrein tegen WVF beperkt tot 1-0. Die uitslag geeft wel een wat vertekend beeld, want op de begin- en eindfase na domineerden de Kampenaren. De eerste kans was echter voor WVF en doelman Reinier Romkes van Go-Ahead had toen assistentie van de lat nodig om een doelpunt te voorkomen. Daarna heerste Go-Ahead maar werd er niet gescoord. Na rust werd de druk op de bezoekers nóg groter maar het duurde tot de 67e minuut voordat Madih Doufikar, via het been van een WVF-verdediger, voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Trainer Van Nijen vond dat het verschil tussen de eerste en tweede helft te groot was en dat de tegenstander te laat kapot was gespeeld. “Dat deden we in de tweede helft veel beter. Ik denk dat we wel 30 voorzetten van de zijkanten hebben gegeven,” aldus de oefenmeester tegen dagblad De Stentor.

Gekortwiekt Berkum pakte vorige week, na een serie tegenvallende resultaten, met een danig gekortwiekte selectie eindelijk weer eens drie punten. Op eigen terrein wonnen de Zwollenaren verdiend met 2-0 van collega-middenmoter Sparta Enschede, een stand die vóór rust al was bereikt door doelpunten van Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna. Na rust, toen ook topscorer Van der Meulen uit was gevallen, waren er volop kansen voor de hard werkende thuisploeg om de voorsprong uit te breiden maar onder meer paal en lat voorkwamen dat. Door die winst staat Berkum nu op de zesde plaats in 1D met 14 punten, liefst 10 minder dan koploper Go-Ahead.

De wedstrijd Go-Ahead Kampen-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter William Smit uit Nunspeet, die op Sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg om 15.00 uur af laat trappen.