Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Treinvervoerder Keolis draait toiletten op slot; PVV stelt schriftelijke vragen

Zwolle – Vervoersmaatschappij Keolis heeft met ingang 1 juli de toiletten gesloten op haar Blauwnet treintrajecten. Reizigers kunnen niet meer naar de wc op de trajecten Zwolle – Enschede en Enschede – Oldenzaal en het Kamperlijntje. Dit tot groot ongenoegen van de provinciale fracties van PVV, Forum voor Democratie en Partij van de Toekomst. De drie partijen hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan de gedeputeerde Bert Boerman, die het openbaar vervoer in zijn portefeuille heeft.

Keolis heeft de toiletten gesloten vanwege corona en vandalisme. Iets waar de partijen zich enorm over verbazen. “Dit brengt een groot ongemak met zich mee voor de reizigers. De NS plaatst juist extra zeep en handdoekjes in de toiletten voor het gemak en de veiligheid van de reizigers.” De partijen willen dan ook dat de treintoiletten gewoon toegankelijk zijn voor de reizigers. “Het domweg dichtgooien van de toiletten is gewoon gemakzucht waar de reizigers de dupe van zijn”, aldus Joeri Pool van de PVV Overijssel.

Volgens Keolis kunnen reizigers wél naar de wc. Ze moeten dat dan wel aangeven bij één van de medewerkers die dan met de sleutel het slot openmaakt. Dit staat aangegeven op de schermen in de treinen.

De Partijen roepen de gedeputeerde op om zo snel mogelijk in gesprek te gaan met Keolis zodat de toiletten weer open kunnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button