112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Treinverkeer op Hanzeboog stilgelegd voor aangereden zwaan

Zwolle – Donderdagavond is het treinverkeer op de Hanzeboog tijdelijk stilgelegd. Op de spoorbrug tussen Zwolle en Hattem was een zwaan aangereden.

Foto: © Dierenambulance Zwolle- Incidentenbestrijding Pro Rail

Treinverkeer tien minuten gestaakt

Rond zeven uur kreeg de Zwolse dierenambulance de melding over een zwaan binnen en ging ter plaatse. Ook de Politie Zwolle en de Incidentenbestrijding van ProRail rukten uit. Omdat de zwaan direct langs het spoor lag  hebben de treinen tijdelijk op zeer lage snelheid gereden om  te passeren zonder het dier nog verder te beschadigen. Tijdens de reddingsactie zelf is het treinverkeer op de Hanzeboog volledig stilgelegd.

Foto: © Dierenambulance Zwolle- Dierenambulance

Inwendige bloeding

Op het eerste oog leek het letsel mee te vallen. Uit voorzorg besloot men de zwaan over te brengen naar de vogelopvang. Helaas bleek bij aankomst de zwaan  te zijn overleden, vermoedelijk door een interne bloeding.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button