Nieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle Heren verstevigen koppositie na duel met Reehorst

Zwolle – Zondag 27 november stond de clash tussen de nummer twee Reehorst en de nummer één Travelbags/HV Zwolle op het programma.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een wedstrijd op het scherpst van de snede zou worden, waarbij beide teams vol voor de winst gingen. Het waren de heren van Travelbags/HV Zwolle die het scherpst uit de startblokken kwamen en op een 0-2 voorsprong kwamen. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen en ging het de gehele eerste helft gelijk op, waarbij de heren van Travelbags/HV Zwolle een 9-8 achterstand om wisten te zetten in een 9-10 voorsprong in de rust.

Onder leiding van de in bloedvorm, uit Australië, teruggekeerde Hans Kan, wisten de heren van Travelbags/HV Zwolle begin tweede helft uit te lopen naar een 10-13 voorsprong. Toen Rik Talens, van de overigens goed fluitende scheidsrechter, zijn 3e 2 minuten tijdstraf en de daarbij behorende rode kaart kreeg, kwamen de heren van Reehorst langzaam weer terug tot één doelpunt.

De heren van Travelbags/HV Zwolle herpakten zich echter sterk en stond de dekking als een huis. Kwamen de heren van Reehorst wel door de dekking, stond daarachter altijd nog, de geweldig keepende Tarik Al Krad. Die onder andere binnen 10 seconden maar liefst drie 100% kansen wist te stoppen! Met nog 5,5 minuut te spelen stonden de heren van Travelbags/HV Zwolle dan ook op een terechte 17-19 voorsprong.

Helaas kwamen de heren van Travelbags/HV Zwolle 3 minuten voor het einde van de wedstrijd in ondertal te staan en was het voor het meegereisde publiek nog even billen knijpen. Met nog 1,5 minuut te spelen wist Reehorst de aansluitingstreffer te maken, 18-19. Helaas wisten de heren van Travelbags/HV Zwolle de opvolgende aanval niet tot scoren te komen en konden de heren van Reehorst op zoek naar de gelijkmaker.

Deze gelijkmaker kwam er echter niet, door wederom een geweldige redding van keeper Tarik Al Krad. Met nog 40 seconden op de klok, wisten de heren Travelbags/HV Zwolle hun hoofd koel te houden en speelden enkele seconden voor tijd Mark Brijan op de rechterhoek mooi vrij, die de beslissende 18-20 scoorde. Al met al een zwaarbevochten, maar zeer verdiende overwinning.

Zondag 4 december staat de wedstrijd tegen H.H.V. Donar 2 op het programma. Deze wedstrijd wordt om 14:30 uur gespeeld in Sporthal Zuid, tot dan!