BouwEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Trapgat fietsenkelder wordt eindelijk gedicht

Zwolle – Het trapgat naar de ongebruikte fietsenstalling op het Rodetorenplein wordt dichtgemaakt. De eigenaar kan zich vinden in een voorstel van de gemeente om het ongebruikte trapgat naar de voormalige fietsenkelder te dichten. De bedoeling is dat de werkzaamheden hiervoor op korte termijn worden opgestart.

Te steile trap

Het trapgat leidde ooit naar een fietsenkelder die in 2014 werd gesloten vanwege de te steile trap. Deze bleek ongeschikt voor fietsers. Sindsdien is de ruimte aan het einde van de trap in gebruik genomen door de parkeergarage. In 2022 heeft de eigenaar zelf al voorstellen gedaan om de trapopgang aan te passen, maar deze werden destijds afgewezen door de welstandscommissie.

Bedelaars en afval

Na een periode van stilte, heeft de gemeente onlangs zelf het initiatief genomen om weer contact op te nemen met de eigenaar en dus een voorstel te doen om het trapgat te dichten. Dit naar aanleiding van meldingen dat rondtrekkende bedelaars de trapopgang als slaapplek gebruikten. Ook belandde er allemaal afval in het trapgat.

Om de bedelaars te weren werd het trapgat met hekken afgesloten. Maar dit loste het afvalprobleem niet op. Vandaar het voorstel van de gemeente aan de eigenaar hoe het trapgat gedicht kon worden. De eigenaar heeft hiermee ingestemd, en gaat de zaak binnenkort aanpakken.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren