EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Transport Exceptionnel Blalobrug op weg naar Zwolle

Zwolle – Vandaag en morgen 5 en 6 oktober wordt de Blalobrug in 3 delen naar Zwolle vervoert. De brug wordt hier in Zwolle opgebouwd en wel op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad.

Als de weersomstandigheden meewerken wordt de brug in de nacht van 24 op 25 oktober op zijn plek gezet. Hierna volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, begin december in gebruik genomen kan worden.

De fietsbrug over de Blaloweg is het laatste ontbrekende stukje van de fietsroute vanuit de wijk Stadshagen, Westenholte en Kampen naar de binnenstad van Zwolle.

Fietsers die richting bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug wordt 45 meter lang en 5,5 meter breed met een fietspad in twee-richtingen. De stalen boogbrug is bij staalbouw Buiting in Almelo gemaakt en wordt de komende weken in Zwolle opgebouwd.

De brug is overigens een boog met ovale openingenHierdoor zal de brug zowel vanaf het hoger liggende fietspad als de lager gelegen autoweg ervaren worden als een poort naar de binnenstad.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button