KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum nipt onderuit in beker bij Hercules

Zwolle – VV Berkum heeft in de eerste kwalificatieronde van de ‘grote’ TOTO KNVB Beker met 2-1 verloren bij USV Hercules. De thuisclub, als derdedivisionist een niveau hoger actief dan de Zwollenaren, combineerde uitstekend maar kwam in de slotfase maar nét met de schrik vrij.

“Over de hele wedstrijd was Hercules misschien beter, maar wij kregen in de laatste 20 minuten vier honderdprocentkansen,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Toen hadden we er minstens een verlenging uit kunnen halen, en misschien nog wel meer.”

Zijnet

Berkum liet direct zien zich niet te willen verschuilen want al in de openingsminuut vloog Lars Miedema over rechts weg, maar zijn doelpoging belandde in het zijnet. Tien minuten later waren de bezoekers nog dichterbij een voorsprong, maar Hercules-keeper Pepijn Vonk wist een afstandsschot van Giorney Rojer nog nét onder de lat weg te tikken. Daarna begonnen de Utrechters beter te voetballen en na iets meer dan een half uur moest Mike van Ekeren eraan te pas komen om een bal van de Berkum-doellijn te halen. Even later was het wél raak voor de thuisclub.

De snelle en technisch vaardige wingback Deveron Fonville soleerde aan de linkerkant langs een aantal tegenstanders en bracht Max van Hees in stelling, die de bal in de uiterste hoek van de Berkum-goal schoot: 1-0. Die marge had kort vóór rust nog verder op kunnen lopen, maar Oussama Lahri produceerde in vrije schietpositie niet meer dan een krachteloos rollertje, dat geen probleem opleverde voor Berkum-doelman Huib Veurink.

Kort na de hervatting sloeg Hercules opnieuw toe. Een bal door het Zwolse centrum werd niet goed verwerkt en spits Franslyn Nsingi stond op de goede plek om de 2-0 binnen te schieten. Hoewel de thuisclub sterk speelde met goede combinaties via de flanken, en ook kansen bleef creëren, kwam ook Berkum er toch ook een aantal keren gevaarlijk uit. Zo werd Nick Kleen in de 54e minuut goed aangespeeld door Miedema, maar keeper Vonk voorkwam de aansluitingstreffer.

Dat herhaalde de Utrechtse sluitpost, na een sterke rush van invaller Boaz Rahajaan, bij een inzet van Rojer en even later zeilde een knal van Vince van den Anker maar nét over de bovenhoek van het Hercules-doel.

Aansluiting

In blessuretijd kreeg Berkum, dat even daarvóór met de schrik was vrijgekomen toen een inzet op de paal van het Zwolse doel vloog, alsnog aansluiting. Rojer verrichtte goed werk op rechts waarna Lars van Gerner van dichtbij de 2-1 binnen kon prikken. Even later leek Marc van der Meulen zelfs op weg naar de gelijkmaker, maar de kopbal van de Berkum-captain ging naast waarmee ook de kans op een verlenging in rook opging. Berkum verliet het Utrechtse Sportpark Voordorp echter met opgeheven hoofd, want de ploeg van trainer Lindeboom liet goed en veelbelovend voetbal zien, waarbij ook de nieuwe spelers vaak sterk voor de dag kwamen.

USV Hercules-Berkum, 12 augustus 2023

1e kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Eindstand: 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: Luuk Timmer
Doelpunten: 36. Max van Hees (1-0), 49. Franslyn Nsingi (2-0), 90+1. Lars van Gerner (2-1)
Gele kaarten: Deveron Fonville, Tim Pieters, Fransly Nsingi, Lars Vermeulen, Pepijn Vonk (allen Hercules)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis(78. Boaz Rahajaan), Lars van Gerner (90+2. Derk Fuller), Björn Bakker, Mike van Ekeren (56. Dean Vreugdenhil), Lars Miedema (56. Walter Dias Nzasi), Nick Kleen (56. Vince van den Anker), Giorney Rojer

Opstelling Hercules: Pepijn Vonk, Youssef El Bouaazzati, Valentijn Beck, Nathan Bijl, Tim Pieters (55. Shanon Carmelia), Christiaan van Hussen (60. Jordi Paulina), Oussama Lahri, Max van Hees, Mitchell Zwart, Deveron Fonville (55. Lars Vermeulen), Franslyn Nsingi (77. Storm Streng)

Gerelateerde artikelen

Back to top button