RadioRadionieuwsStudio Stadkamer

Totaal Getikt Festival (coronaproof-editie)

Dit keer niet alleen in Eureka, maar ook in Stadkamer Centrum

Zwolle – Het was één van de meest verrassende festivals van vorig jaar in Zwolle. Totaal Getikt – een festival gebouwd rondom oude typemachines – is een idee van Rene Eijsink. De journalist en kunstenaar uit Assendorp leerde ooit het journalistieke handwerk op zo’n oude ratelende schrijfmachine. Zijn fascinatie voor het vrolijke geluid en de heerlijke simpele (lijkende) techniek van de apparaten is altijd gebleven. Vorig jaar mondde dat uit in het festival Totaal Getikt. Dat werd zo’n succes dat er natuurlijk een tweede editie van komt. Die wordt deze zaterdag gehouden. Vanwege corona behalve in Eureka ook in de Stadkamer Centrum. Minder leuk wordt het er niet om.

Organisator Rene Eijsink was te gast in Studio Stadkamer Weekend – het lunchprogramma op Radio Focus – om alvast naar het festival vooruit te blikken.

© RTV Focus Zwolle – Justin Scherptong

Op zaterdag 10 oktober organiseert Eureka i.s.m. De Stadkamer de tweede editie van het typemachine-festival Totaal Getikt. Met ondermeer een creatieve workshop van Jorike van Werven in Eureka tussen 10.30-12.00 uur.
Op het terras van Eureka (aan het Assendorperplein) kunnen wijkbewoners verhaaltjes, gedichten of opmerkingen tikken over hun wijk Assendorp. Deze teksten worden verzameld voor de Totaal Getikt-krant 2020.
In de Stadkamer is ondermeer een demonstratie stencilen door de ‘King of stencil’ Erwin Blok.
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar geeft schrijfster Joke Eikenaar uur een getikte schrijfworkshop (11.00-12.30) .
Stadsdichter Jeroen Kraakman geeft tussen 13.30-15.00 uur een inkijkje in de wereld van het dichten. Voor alle deelnemers zijn er typemachines aanwezig.
In De Enk aan het Assendorperplein is er tussen 14.00-17.00 uur een speciaal Typemachine Repaircafé.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button