EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Topdrukte bij PostNL Pakketten Zwolle : 44.000 pakketjes bezorgd

Zwolle – In aanloop naar pakjesavond vormt PostNL één van de belangrijkste hulptroepen van de Sint. Het pakkettensorteercentrum aan de Nipkowstraat Marslanden Zwolle draait op volle toeren: tijdens de drukke periode bezorgt PostNL op de piekdagen landelijk 1 miljoen pakketjes en in Zwolle dus 44.000 stuks. Vandaag is de absolute topdag voor Sinterklaas. De drukste bezorgdag is sowieso altijd dinsdag. Dit is het gevolg van alle bestellingen die consumenten in het weekeinde doen. En in de aanloop naar Sinterklaas is dit helemaal het geval. Ook vorige week dinsdag was al een extreem drukke dag voor de pakketbezorgers in Zwolle.

Omdat bij de pakketdienst de medewerkers alle zeilen moeten bijzetten om alles bezorgd te krijgen worden ze ook te hulp geschoten door de collega’s van de post. De postbezorgers van brieven krijgen deze dagen extra pakketjes mee. Het gaat om pakketjes die op de fiets mee kunnen en binnen hun route vallen.

Na de sinterklaas volgt voor zowel de pakketdienst als de post nog een hele drukke periode, namelijk de kerst. Uitrusten is er tot het einde van het jaar niet meer bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button