Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Topdrukte bij oliebollenbakkers

Zwolle – De oliebollenverkopers hebben een topdag vandaag. Oliebollenverkoper Jordy aan de Assendorperstraat opende zijn kraam al om half acht ’s ochtends. De eerste oliebollen vonden direct gretig aftrek.

Ook Arend Kistemaker van Stadsbakker aan de Blijmarkt staat met man en macht te werken om alle bestellingen de deur uit te krijgen: “Zondagochtend om 5 uur zijn we begonnen met draaien en we draaien nu nog steeds. Ik heb geen idee hoe laat het is en wat het is, maar het is echt topdrukte. “, aldus de Stadsbakker die nog een hele rij klanten voor zijn deur moet afwerken.

Een eindje verderop op de Grote Markt staat bakker Max van Dijk handmatig oliebollen te maken voor de deur van de nieuwe Maxim’s. Spierpijn heeft hij er al lang niet meer van: “Dat was het eerste en tweede jaar misschien wel zo. Maar als je het tien, vijftien jaar doet dan begint zelfs je hand te wennen aan het scheppen van een oliebol”.

Ook in de wijken was het bij sommige kramen erg druk, zoals bij de kraam  in de Aa-Landen waar zich een lang lint van wachtenden had gevormd over de parkeerplaats.

Maar goed ook, want morgen is het weer gebeurd met de oliebollenverkoop en moet de omzet binnen zijn.

Oliebollenkraam van Jordy aan de Assendorperstraat

Everyday bread… & Coffee: Eigenaar Tim Lubbers rechts op foto

Maxim’s aan de Grote Markt

Stadsbakker

Gerelateerde artikelen

Back to top button