Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tonnenschenking voor Museum de Fundatie

Amsterdam – Directeuren Ralph Keuning van Museum de Fundatie en Arnoud Odding van TwentseWelle hebben zojuist tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam een schenking ontvangen. De directeuren vierden samen met de Nederlandse cultuurwereld feest: dit jaar is er een recordbedrag voor cultuur in Nederland te verdelen dankzij de BankGiro Loterij.

Museum de Fundatie en TwentseWelle zijn allebei cultureel partner van de BankGiro Loterij. TwentseWelle uit Enschede nam 200.278 euro in ontvangst. Het Zwolse Museum de Fundatie kon rekenen op 516.313 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 216.313 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen.

Totale steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro
In totaal ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button