Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Toneelspelen op een schaakbord?

Laat je inspireren door andere verenigingen

Zwolle – “We willen dit en dat en dat graag realiseren, en het zou mooi zijn als we dan ook nog…” Hoe vaak zouden deze zinnen al uitgesproken zijn op de jaarvergaderingen van verenigingen. Er is altijd wel een wensenlijstje. Het probleem is echter: waar haal je het geld vandaan? Zwolle Doet!, Sportservice Zwolle en de Stadkamer organiseren juist op dit onderwerp het kennisfestival ‘Inspireren is…’

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Het wordt iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – live uitgezonden vanuit het huiskamercaf’;e in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Vreemd genoeg kijken verenigingen bij de zoektocht naar geld heel vaak wél over schutting bij collega-verenigingen maar niets als die in een andere sector zitten. Als voetbalbestuurder is het blijkbaar vreemd om eens te gaan buurten bij je collega van de schaakclub, laat staan van de toneelvereniging of bij een kunstenaarscollectief.
Toch is de problematiek heel vaak hetzelfde. Aflopende subsidies, minder leden, stijgende kosten, een oerwoud aan fondsen en fondsjes: iedere penningmeester is bekend met deze fenomenen.

Zwolle Doet!, de Stadkamer en Sportservice Zwolle zijn alledrie koepelorganisaties die heel veel met en voor vrijwilligers(-organisaties) werken. Zij kennen deze problemen dan ook van binnen en van buiten. Samen organiseren zij nu voor het tweede jaar het Kennisfestival ‘Inspireren is…’

Bij iedere verneniging, club of stichting is het een terugkerend thema. Waar halen we het geld vandaan om ons wensenlijstje te verwezenlijken.

Samen op zoek

Bij dit festival gaan clubs, individuele bestuurders en verenigingen samen op zoek naar oplossingen. Waarbij ze zich niet laten tegenhouden door de traditionele muren rondom bijvoorbeeld de sport- of de cultuursector. De drie organisatoren dagen de deelnemers juist uit om hun kennis te halen én te brengen buiten hun eigen veld.

Dat er behoefte is aan het festival blijkt wel uit de al ruim 100 aanmeldingen. “Maar er kunnen er nog veel meer bij,” aldus Freek van der Heiden van de Stadkamer. Behalve de workshops, sprekers en dus vooral ontmoetingsplekken kent deze editie – die dus helemaal in het teken staat van financiën – een leuke aanvulling. “In het huiskamercafé richten we een heus Fondsenplein in. Daar staan landelijke fondsen zoals het Prins Bernhard Fonds maar ook lokale fondsenverstrekkers als De Gasthuizen. Je kunt de vertegenwoordigers rechtstreeks aanspreken en bijvoorbeeld vragen om tips.”

Waar: Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1a
Wanneer: Donderdag 31 oktober, 19.30 tot 22.00 uur
Meer info en inschrijven:  www.samenzwolle.nl/kennisfestival-inspireren-is

Het Festival wordt georganiseerd door ZwolleDoet!, SportService Zwolle en Stadkamer Buurtcultuur & Amateurkunst

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close