Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Tom Dumoulin bij 1000 meter tijdrit Boxemtunnel Stadshagen

Wielrenner Tom Dumoulin komt vrijdag 16 oktober naar Zwolle om deel te nemen aan de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’. dit evenement wordt georganiseerd voor de opening van de Boxem Tunnel in Stadshagen te vieren. Ook wielrensters Lucinda Brand en de Zwolse Anna van der Breggen staan op de startlijst.

De 24-jarige Tom Dumoulin, renner bij Giant-Alpecin, liet zijn wielerkwaliteiten zien in de Ronde van Spanje door dagenlang de leiderstrui te dragen. Pas op de laatste dag verloor hij de Ronde van Spanje aan Fabio Aru.

De Zwolse 1.000 meter Tijdrit wordt georganiseerd door bouwbedrijf Salverda, in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle. Over een traject van 1.000 meter moeten de renners proberen de snelste tijd neer te zetten. De finishlijn ligt in de Boxemtunnel. Dat worden spectaculaire beelden omdat bij het inrijden van de tunnel hoge snelheden worden behaald.

De tijdritspecialist Dumoulin gaat als allerlaatste van start. De Zwolse 1.000 meter Tijdrit en daarmee de officiële opening van de Boxem Tunnel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, Salverda en ondersteunende partners. Rond de klok van 21.00 uur eindigt het sportieve festijn met spectaculair vuurwerk.

 

Om 19.00 uur staat allereerst de jeugdsprint op het programma. Dit onderdeel wordt om 19.30 uur opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren.
Back to top button